Mockarutor
En klassisk kaka som går hem hos de flesta. Här ett recept från recepten.se
Ca 30 st
Sockerkaka
150 g smör
2 ägg
3 dl strösokcer
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
Glasyr
50 g smör
3 msk starkt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
Garnering
Kokos
Gör så här
Smält smör och låt svalna.
Vispa ägg och socker poröst .
Blanda mjöl bakpulver, vaniljsocker och kakao. Tillsätt och rör om.
Tillsätt det smälta smöret och mjölken. Vispa ihop till en jämn smet
Bred ut smeten i en bakplåtspapperklädd form (40 x 32 cm).
Grädda på nedersta falsen i 225° i ca 15 minuter, känns med baksticka om kakan är torr.
Smält smör till glasyren. Rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.
Bred den varma glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm.
Strö över kokosflingor.
Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar.