Mockarutor

En klassisk kaka som går hem hos de flesta. Här ett recept från recepten.se

Ca 30 st

Sockerkaka
150 g smör

2 ägg

3 dl strösokcer

3 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 msk kakao

1 ½ dl mjölk

4 ½ dl vetemjöl


Glasyr

50 g smör
3 msk starkt kaffe

1 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

3 dl florsocker


Garnering

Kokos


Gör så här

Smält smör och låt svalna.

Vispa ägg och socker poröst .

Blanda mjöl bakpulver, vaniljsocker och kakao. Tillsätt och rör om. 

Tillsätt det smälta smöret och mjölken. Vispa ihop till en jämn smet


Bred ut smeten i en bakplåtspapperklädd form (40 x 32 cm).

Grädda på nedersta  falsen i 225° i ca 15 minuter, känns med baksticka om kakan är torr. 


Smält smör till glasyren. Rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.

Bred den varma glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm.
Strö över kokosflingor.


Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar.


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0