Mandelmassekaka med lingon
Madelmassekaka med frisk smak av lingon, serveras med lättvispad grädde, mums! Recept från Allas.
3 ägg
200 g (2 1/4 dl) socker
150 g (2½ dl) vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g riven mandelmassa
100 g lingon (lätt tinade)
40-50 g kallt smör
Gör så här
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner under omrörning.
Tillsätt riven mandelmassa och rör om.
Häll smeten i smord ochy bröad form med löstagbar botten (23-24 cm).
Strö över över lingon och täck med ett tunt lager hyvlat smör.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175° i ca 40 minuter.
Servera med vispad grädde.
3 ägg
200 g (2 1/4 dl) socker
150 g (2½ dl) vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g riven mandelmassa
100 g lingon (lätt tinade)
40-50 g kallt smör
Gör så här
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner under omrörning.
Tillsätt riven mandelmassa och rör om.
Häll smeten i smord ochy bröad form med löstagbar botten (23-24 cm).
Strö över över lingon och täck med ett tunt lager hyvlat smör.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175° i ca 40 minuter.
Servera med vispad grädde.
Kommentarer
Trackback