Mandelkrans
Ett gammalt beprövat recept på mandelkaka. Serverad med grädde och bär blir den en perfekt avslutning på en god middag.
Ingredienser
200 g sötmandel
5 äggvitor
200 socker
Gör så här
Skålla och mal mandel.
Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd ner sockret och sist mandeln.
Häll smeten i smord, brödad form (kransform).
Grädda i knappt 200° i ca 35-40 minuter, känn med baksticka att kakan är torr.
Låt kakan stå en stund innan den stjälps upp.
Servera med bär och vispad grädde.
Ingredienser
200 g sötmandel
5 äggvitor
200 socker
Gör så här
Skålla och mal mandel.
Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd ner sockret och sist mandeln.
Häll smeten i smord, brödad form (kransform).
Grädda i knappt 200° i ca 35-40 minuter, känn med baksticka att kakan är torr.
Låt kakan stå en stund innan den stjälps upp.
Servera med bär och vispad grädde.
Kommentarer
Trackback