Mammas isländska chokladtårta (glutenfri)
Delikat kaka med bitar av mörk choklad. Servera med grädde och jordgubbar och du har en oemotståndlig läckerbit.
4 ägg
100 g socker
100 g mörk blockchoklad
100 g sötmandel
Vispa ägg och socker poröst
Hacka mandeln och riv chokladen grovt på rivjärn
Rör samman alla ingredienser
Grädda i 175° i ca 40 minuter, känn med provsticka om kakan är torr
Låt kakan svalna
Garnera med vispad grädde och jordgubbar
4 ägg
100 g socker
100 g mörk blockchoklad
100 g sötmandel
Vispa ägg och socker poröst
Hacka mandeln och riv chokladen grovt på rivjärn
Rör samman alla ingredienser
Grädda i 175° i ca 40 minuter, känn med provsticka om kakan är torr
Låt kakan svalna
Garnera med vispad grädde och jordgubbar
Kommentarer
Postat av: Pialotta
Tog fel här den här var den rätta glutenfria :-)
Tjingeling/Pialotta
Postat av: Britt
Tack för kommentaren. Ja, det stämmer, detta är ett recept utan vetemjöl och det är inte så ofta man hittar det.
Trackback