Lisas tryffelkladdkaka
Nu har dottern gjort det igen! Bakat en underbar kaka som bara smälter i munnen, mmmm
Form: rund med löstagbar kant
Ugn: 180°
Ingredienser:
200 g smör
250 g choklad, 70% kakaohalt
2 ¼ dl socker
5 ägg
1 msk vetemjöl
Gör så här:
Smält smör och choklad. Rör i socker och tag av från värmen. Tillsätt äggen, ett i taget och rör noga efter varje tillsats. Rör sist ner mjölet.
Häll i formen och grädda mitt i ugnen cirka 22 minuter. När den tas ur ugn ligger ett täcke av vätska ovanpå, från smöret och chokladen. Detta försvinner dock efter en tid. Ställ i kyl.
Servera med vispgrädde.
Tips: Kakan gör sig godast i små bitar och när den stelnat
För fler läckra bakverk besök Lilla Café Eko
Form: rund med löstagbar kant
Ugn: 180°
Ingredienser:
200 g smör
250 g choklad, 70% kakaohalt
2 ¼ dl socker
5 ägg
1 msk vetemjöl
Gör så här:
Smält smör och choklad. Rör i socker och tag av från värmen. Tillsätt äggen, ett i taget och rör noga efter varje tillsats. Rör sist ner mjölet.
Häll i formen och grädda mitt i ugnen cirka 22 minuter. När den tas ur ugn ligger ett täcke av vätska ovanpå, från smöret och chokladen. Detta försvinner dock efter en tid. Ställ i kyl.
Servera med vispgrädde.
Tips: Kakan gör sig godast i små bitar och när den stelnat
För fler läckra bakverk besök Lilla Café Eko
Kommentarer
Postat av: Gladam
mm choklad
Trackback