Lisas tryffelkladdkaka

Nu har dottern gjort det igen! Bakat en underbar kaka som bara smälter i munnen, mmmm 

Form: rund med löstagbar kant
Ugn: 180°

Ingredienser:
200 g smör
250 g choklad, 70% kakaohalt
2 ¼ dl socker
5 ägg
1 msk vetemjöl

Gör så här:
Smält smör och choklad. Rör i socker och tag av från värmen. Tillsätt äggen, ett i taget och rör noga efter varje tillsats. Rör sist ner mjölet.
Häll i formen och grädda mitt i ugnen cirka 22 minuter. När den tas ur ugn ligger ett täcke av vätska ovanpå, från smöret och chokladen. Detta försvinner dock efter en tid. Ställ i kyl.

Servera med vispgrädde.

Tips: Kakan gör sig godast i små bitar och när den stelnat




För fler läckra bakverk besök Lilla Café Eko

Kommentarer
Postat av: Gladam

mm choklad

2008-11-16 @ 18:39:45
URL: http://gladam.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0