Lisas cheesecake

Ännu ett av dotterns härliga bakverk, denna cheesecake har vi ätit många gånger.

Ugn: 175-200° (jag brukar ta precis mittemellan så, 187,5° är att rekommendera!)
Form: cirka 26 cm i diameter

Botten:
cirka 4 dl smulade Digestivekex, 12-14 beroende på storleken på din form
100 gr smör
1-2 msk kanel, beroende på hur mycket smak du vill ha

Fyllning:
400 g philadelphiaost
3 dl gräddfil
½ - 3/4 dl socker
1-2 msk saft från citron
1 msk vaniljsocker

Gör så här:
Botten:
Smält smör. Smula kexen och blanda noga med smör och kanel. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter och låt svalna medan du gör fyllningen.

Fyllningen:
Börja med att vispa ihop osten och gräddfilen. Använd gärna elvisp för ett klumpfritt resultat. Tillsätt därefter socker, vaniljsocker och citronsaft efter eget tycke och smak. Vill du ha mycket citronsmak ska du naturligtvis tillsätta mer av detta. Då kan du också behöver en aning mer socker. Smaka av, dels för se om du har fått rätt smak på din fyllning och dels för att det smakar himmelskt gott!

Häll fyllningen i formen och grädda i cirka 40 minuter. Pröva med sticka.

Tips
Om du prövar med sticka anser jag att stickan inte behöver vara torr när du tar ut kakan. Är den istället lite kladdig kommer detta ge en krämigare kaka när den väl kallnat!



För fler smaskiga bakrecept besök Lilla Café Eko.

Kommentarer
Postat av: Helene Sommerfeld

jag gjorde idag Lisas cheesecake den blev supergod. Mycket bra med kanel i botten som gav en genomgående smak mot ostmassan.

Toppen enkel kaka att göra när man har ont om tid!

tack Lisa för ditt recept!

hälsningar

Helén e


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0