Kyckling med chili
Kycklingwok kan man inte få för mycket av. Här med chili och cashewnötter, mums!
Recept för 4 personer
Ingredienser
4 kyckingfiléer
100 g cashewnötter
200 g champinjoner
2 morötter
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 chilifrukter
2-3 tsk majsstärkelse
2 dl vatten
1 msk kycklingfond
2 tsk soja
lite olja
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
Strimla kycklingen. Skölj och skiva purjolök och champinjoner. Skala och skiva morötterna. Skölj chilifrukterna och ta bort fröna, finhacka. Stek kycklingen i olja, tag upp ur pannan. Fräs champinjoner, morötter, purjolök, vitlök och chili några minuter. Rör ut majsstärkelse i vatten, tillsätt fond, soja, salt och peppar, häll i pannan. Tillsätt kyckling och cashewnötter, låt det bli varmt
Servera med kokt ris
Kommentarer
Trackback