Köttbullar - även till jul
Dessa köttbullar har i vår familj blivit synonymt med julen. Kanske för att vi kinte så ofta gör hemgjorda köttbullar och vi måste ju medge att hemgjorda köttbullar är mycket godare än köpta, eller hur? Framförallt slipper man den något skumgummiaktiga karaktären som det köpta köttbullarna ofta har (troligen beroende på för mycket potatismjöl)
Recept för 3-4 personer
600 g köttfärs
1 stor gul lök
3/4 dl havregryn
Drygt 1 dl vatten
1 ägg
1 msk potatismjöl
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
Låt havregryn svälla i vatten ca 10 minuter
Tillsätt potatismjölet
Lägg i köttfärsen
Knäck ägget i kopp och tillsätt
Finhacka löken och tillsätt
Salta och peppra
Rör om till en jämn smet
Rulla köttbullar i önskad storlek och stek
Tips: det går utmärkt att steka i ugn i 200° ca 20 minuter. Man kan då steka en en stund i stekpanna för att få fin färg.
Recept för 3-4 personer
600 g köttfärs
1 stor gul lök
3/4 dl havregryn
Drygt 1 dl vatten
1 ägg
1 msk potatismjöl
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
Låt havregryn svälla i vatten ca 10 minuter
Tillsätt potatismjölet
Lägg i köttfärsen
Knäck ägget i kopp och tillsätt
Finhacka löken och tillsätt
Salta och peppra
Rör om till en jämn smet
Rulla köttbullar i önskad storlek och stek
Tips: det går utmärkt att steka i ugn i 200° ca 20 minuter. Man kan då steka en en stund i stekpanna för att få fin färg.
Kommentarer
Trackback