Kaffekakor med smörkräm
Lättbakade kakor med kaffesmak fyllda med smörkräm. Recept från Lantlivs julnummer.
Kakorna
50 stycken
200 g smör
1 dl socker
4 dl (240 g) vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 krm salt
½ tsk bakpulver
2 msk snabbkaffepulver
½ dl rostade hasselnötskärnor som finhackas utan skal
Smörkräm
50 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Sätt unen på 200°
Kör smör och socker i en matberedare
Tillsätt resten av ingredienserna och kör till en smidig deg
Rulla degen till två rullar och skär varje deg i 25 tunna skivor
Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt
Grädda i cirka 15 minuter tills de är gyllenfärgade
Låt svalna
Rör smör, florsocker och vaniljsocker och bred krämen på hälften av kakorna och lägg sedan på resten av kakorna som topp
Kakorna
50 stycken
200 g smör
1 dl socker
4 dl (240 g) vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 krm salt
½ tsk bakpulver
2 msk snabbkaffepulver
½ dl rostade hasselnötskärnor som finhackas utan skal
Smörkräm
50 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Sätt unen på 200°
Kör smör och socker i en matberedare
Tillsätt resten av ingredienserna och kör till en smidig deg
Rulla degen till två rullar och skär varje deg i 25 tunna skivor
Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt
Grädda i cirka 15 minuter tills de är gyllenfärgade
Låt svalna
Rör smör, florsocker och vaniljsocker och bred krämen på hälften av kakorna och lägg sedan på resten av kakorna som topp
Kommentarer
Trackback