Julskinka
Receptet kommer från ICA.se
Rimmad skinka 3 kg
GRILJERING
1 ägg
1 msk senap
1 msk fransk senap
1 msk socker
½ dl ströbröd
Spola av skinkan med kallt vatten. Låt eventuellt nät sitta kvar.
Stick i en köttermometer i mitten av skinkan.
Lägg skinkan i en gryta och häll på vatten så att det täcker.
Låt koka upp och sjud sedan skinkan på svag värme tills termometern visar 70°C för en saftig skinka eller 75°C för en skinka med "klassisk skinksmak".
Skinkan kan också lindas in i ugnsfolie och läggas i en långpanna. Tillaga i nedre delen av ugnen i 175°C till ovan nämnd temperatur. Beräkna i båda fallen 45 min-1 tim per kilo skinka.
Låt skinkan vila ca 15 min innan nätet dras bort. Lägg skinkan i en ugnssäker form.
Blanda samma ägg, de båda senapssorterna och socker. Bred blandningen över skinkan och strö över ströbrödet. Griljera skinkan i mitt i ugnen i 225°, ca 15 minuter, tills den fått fin färg.
Låt skinkan kallna innan den skärs i tunna skivor och serveras på julbordet
Rimmad skinka 3 kg
GRILJERING
1 ägg
1 msk senap
1 msk fransk senap
1 msk socker
½ dl ströbröd
Spola av skinkan med kallt vatten. Låt eventuellt nät sitta kvar.
Stick i en köttermometer i mitten av skinkan.
Lägg skinkan i en gryta och häll på vatten så att det täcker.
Låt koka upp och sjud sedan skinkan på svag värme tills termometern visar 70°C för en saftig skinka eller 75°C för en skinka med "klassisk skinksmak".
Skinkan kan också lindas in i ugnsfolie och läggas i en långpanna. Tillaga i nedre delen av ugnen i 175°C till ovan nämnd temperatur. Beräkna i båda fallen 45 min-1 tim per kilo skinka.
Låt skinkan vila ca 15 min innan nätet dras bort. Lägg skinkan i en ugnssäker form.
Blanda samma ägg, de båda senapssorterna och socker. Bred blandningen över skinkan och strö över ströbrödet. Griljera skinkan i mitt i ugnen i 225°, ca 15 minuter, tills den fått fin färg.
Låt skinkan kallna innan den skärs i tunna skivor och serveras på julbordet
Kommentarer
Trackback