Isländska scones
Isländska scones påminner lite om tjocka amerikanska pannkakor. Skillnaden är att man äter dem kalla med smör på.
4 ägg
4,5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk socker
5-6 dl filmjölk
Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker
Tillsätt filmjölk och rör tills det är klumfritt
Knäck äggen i kopp och tillsätt ett i taget och rör till en tjock, jämn smet
Grädda scones, ca 1o cm i diameter, i smör i het stekpanna
Låt kallna
Äts kalla med smör
4 ägg
4,5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk socker
5-6 dl filmjölk
Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker
Tillsätt filmjölk och rör tills det är klumfritt
Knäck äggen i kopp och tillsätt ett i taget och rör till en tjock, jämn smet
Grädda scones, ca 1o cm i diameter, i smör i het stekpanna
Låt kallna
Äts kalla med smör
Kommentarer
Trackback