Isländsk chokladtårta med smörkräm

En av mina älsklingstårtor när jag var barn. Receptet kommer från min mamma och måtten anges i gram.

Kaka

115 g smör
250 g socker
290 g mjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 ägg
2 dl mjölk

Smörkräm

150 g smör
150 g florsocker
1 msk kakao


Rör smör och socker poröst.
Knäck äggen i kopp och tillsätt ett i taget, rör samman.
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt lite i taget växelvis med mjölken, rör samman.
Häll smeten i smord form med löstagbara kanter.

Grädda i 175° i ca 45 minuter, känn med baksticka att kakan är torr.

Låt kakan svalna och dela i mitten.

Rör rumsvarmt smör med florsocker och kakao poröst. Bred ca 1/3 av smörkrämen på den undre delen av kakan, lägg på den övre delen och bred resten av smörkrämen över kakan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0