Isländsk chokladtårta med smörkräm
En av mina älsklingstårtor när jag var barn. Receptet kommer från min mamma och måtten anges i gram.
Kaka
115 g smör
250 g socker
290 g mjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 ägg
2 dl mjölk
Smörkräm
150 g smör
150 g florsocker
1 msk kakao
Rör smör och socker poröst.
Knäck äggen i kopp och tillsätt ett i taget, rör samman.
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt lite i taget växelvis med mjölken, rör samman.
Häll smeten i smord form med löstagbara kanter.
Grädda i 175° i ca 45 minuter, känn med baksticka att kakan är torr.
Låt kakan svalna och dela i mitten.
Rör rumsvarmt smör med florsocker och kakao poröst. Bred ca 1/3 av smörkrämen på den undre delen av kakan, lägg på den övre delen och bred resten av smörkrämen över kakan.
Kaka
115 g smör
250 g socker
290 g mjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 ägg
2 dl mjölk
Smörkräm
150 g smör
150 g florsocker
1 msk kakao
Rör smör och socker poröst.
Knäck äggen i kopp och tillsätt ett i taget, rör samman.
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt lite i taget växelvis med mjölken, rör samman.
Häll smeten i smord form med löstagbara kanter.
Grädda i 175° i ca 45 minuter, känn med baksticka att kakan är torr.
Låt kakan svalna och dela i mitten.
Rör rumsvarmt smör med florsocker och kakao poröst. Bred ca 1/3 av smörkrämen på den undre delen av kakan, lägg på den övre delen och bred resten av smörkrämen över kakan.
Kommentarer
Trackback