Glasmästarsill
Klassisk sillrätt som har sin självklara plats på julbordet. Recept.nu är inspirationskällan!
1 burk sillfiléer ca 400 g, urvattnade
1 liten bit pepparrot, färsk
1 st morot
2 st rödlökar, små
15 korn vitpeppar
10 korn kryddpeppar
5 st nejlikor, hela
4 st lagerblad, små
Lag:
5 msk ättiksprit
3 dl vatten
3/4 dl socker eller sötningsmedel efter smak
dill
Gör så här
Spola av sillfiléerna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skär sillen i bitar.
Finkskiva pepparroten och moroten samt löken och varva sedan alltsammans med kryddorna i en skål.
Blanda vatten, ättika och sötningsmedel i en kastrull och koka upp.
Låt lagen svalna och slå den sedan över sillen som får dra ca 1 dygn innan den serveras överströdd med färsk dill.
Kommentarer
Trackback