Fransk äppelkaka

Härlig äppelkaka, passar som efterrätt eller till eftermiddagsfikat

6 medelstora äpplen
2 dl mandel
100 g smör
1,5 dl strösocker
saft och skal av en halv citron
3 äggulor
3 äggvitor

Skala, kärna ur och klyfta äpplena, lägg dem i smord ugnsfast form (20x30 cm)
Rör smör och socker poröst, mal den skållade mandeln och rör ner i smeten
Tillsätt äggulorna, riven citron och citronsaft
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten
Bred över äppelklyftorna och grädda i 175° i ca 30 minuter tills kakan fått en ljusbrun färg

Servera med vaniljvisp eller lättvispad grädde


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0