Britatårta
En ljuvligt god tårta som passar bra till kalas eftersom det blir många bitar!
Sockerkakssmet
125 g smör
1 dl strösocker
2 äggulor
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Marängsmet
2 äggvitor
1 3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 påse mandelspån
Fyllning: 3 dl vispgrädde
Gör så här
Sätt ugnen på 175°
Klä en långpana (30 X 40 cm) med bakplåtspapper
Rör smör och socker poröst,tillsätt äggulor under vispning.
Blanda mjöl och bakpilver, tillsätt mjölblandning och mjölk lite i taget.
Bred ut smeten i pannan med gummisskrapa.
Vispa äggvitor till hårt skum, vispa ner socker och vanliljssocker lite i taget.
Bred marängsmeten över sockerkakssmeten, strö över mandelspån.
Grädda i 20 minuter, kakan ska vara ljusbeige.
Låt kallna, dela i mitten. Bred vispad grädde över ena halvan och lägg över den andra.
Sockerkakssmet
125 g smör
1 dl strösocker
2 äggulor
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Marängsmet
2 äggvitor
1 3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 påse mandelspån
Fyllning: 3 dl vispgrädde
Gör så här
Sätt ugnen på 175°
Klä en långpana (30 X 40 cm) med bakplåtspapper
Rör smör och socker poröst,tillsätt äggulor under vispning.
Blanda mjöl och bakpilver, tillsätt mjölblandning och mjölk lite i taget.
Bred ut smeten i pannan med gummisskrapa.
Vispa äggvitor till hårt skum, vispa ner socker och vanliljssocker lite i taget.
Bred marängsmeten över sockerkakssmeten, strö över mandelspån.
Grädda i 20 minuter, kakan ska vara ljusbeige.
Låt kallna, dela i mitten. Bred vispad grädde över ena halvan och lägg över den andra.
Kommentarer
Trackback