Lisas chokladbiskvier
Här är det bästa receptet på hemgjorda biskvier med mörk smörkräm. Mmm.... mycket godare än köpta. Det är dottern Lisa som står för recept och bak
Ingredienser: 40 stycken, cirka
Ugn: 175°
Formar: plåtar klädda i bakplåtspapper
Botten:
200 g mandelmassa
1 dl socker
2 äggvitor
Smörkräm:
100 g rumsvarmt smör
1 ½ dl florsocker
1 äggula
2 msk kakao
Topping:
200 g mörk choklad
Gör så här:
Botten:
Riv mandelmassan fint och blanda noga med socker och äggvitor. Klicka ut på plåtar klädda i bakplåtspapper. Smeten rinner gärna ut, så sätt in i ugnen så fort som möjligt i 9-10 minuter.
Låt bottnarna svalna helt, gärna på galler.
Smörkräm:
Rör ihop smör, florsocker, äggula och kakao noga till en jämn och fin kräm. Bred på undersidan av bottnarna och gör krämen toppig i mitten. Ställ i kyl tills krämen stelnat.
Topping:
Smält chokladen och låt svalna något. Doppa kakorna, vrid en aning på dem för att få bort överflödig choklad och låt stelna i kyl.
För fler smaskiga bakrecept besök Lilla Café Eko
Ingredienser: 40 stycken, cirka
Ugn: 175°
Formar: plåtar klädda i bakplåtspapper
Botten:
200 g mandelmassa
1 dl socker
2 äggvitor
Smörkräm:
100 g rumsvarmt smör
1 ½ dl florsocker
1 äggula
2 msk kakao
Topping:
200 g mörk choklad
Gör så här:
Botten:
Riv mandelmassan fint och blanda noga med socker och äggvitor. Klicka ut på plåtar klädda i bakplåtspapper. Smeten rinner gärna ut, så sätt in i ugnen så fort som möjligt i 9-10 minuter.
Låt bottnarna svalna helt, gärna på galler.
Smörkräm:
Rör ihop smör, florsocker, äggula och kakao noga till en jämn och fin kräm. Bred på undersidan av bottnarna och gör krämen toppig i mitten. Ställ i kyl tills krämen stelnat.
Topping:
Smält chokladen och låt svalna något. Doppa kakorna, vrid en aning på dem för att få bort överflödig choklad och låt stelna i kyl.
För fler smaskiga bakrecept besök Lilla Café Eko
Kommentarer
Trackback