Äppelkaka

Lättgjord äppelkaka som man kan skära upp i portionsbitar. Passar bra på kalas eller att ta med och bjuda arbetskamrater på.

100 g smör
3 ägg
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
6-8 medelstora äpplen
kanel

Smält smör och låt svalna.
Vispa ägg och socker poröst, häll i mjölk och det smälta smöret.
Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt, rör ordenligt.
Skala äpplena och skär i tunna skivor.
Häll smeten i smord ugnsform (35 X 20 cm).
Tryck ner äppelskivorna och strö över kanel.

Grädda i 175 ° i ca 30 minuter. Känn med baksticka om kakan är torr.

Servera med vaniljsås.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0