Äppelkaka
Lättgjord äppelkaka som man kan skära upp i portionsbitar. Passar bra på kalas eller att ta med och bjuda arbetskamrater på.
100 g smör
3 ägg
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
6-8 medelstora äpplen
kanel
Smält smör och låt svalna.
Vispa ägg och socker poröst, häll i mjölk och det smälta smöret.
Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt, rör ordenligt.
Skala äpplena och skär i tunna skivor.
Häll smeten i smord ugnsform (35 X 20 cm).
Tryck ner äppelskivorna och strö över kanel.
Grädda i 175 ° i ca 30 minuter. Känn med baksticka om kakan är torr.
Servera med vaniljsås.
100 g smör
3 ägg
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
6-8 medelstora äpplen
kanel
Smält smör och låt svalna.
Vispa ägg och socker poröst, häll i mjölk och det smälta smöret.
Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt, rör ordenligt.
Skala äpplena och skär i tunna skivor.
Häll smeten i smord ugnsform (35 X 20 cm).
Tryck ner äppelskivorna och strö över kanel.
Grädda i 175 ° i ca 30 minuter. Känn med baksticka om kakan är torr.
Servera med vaniljsås.
Kommentarer
Trackback