Waldorfsallad med saffransdressing

En klassiker som passar utmärkt på julbordet - här med saffransdressing som gör den ännu juligare. Recept från Leva & Bo.

Ingredienser
300 g rotselleri
1½ dl valnötter
½ kruka bladpersilja
2 stora äpplen
1 pkt saffran (½ g)
½ dl naturell yoghurt
1 msk dijonsenap
1 äggula
salt och nymalen svartpeppar

Gör så här
Skala rotselleri och skär den i grova strimlor. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Skala och skär äpplen i tunna skivor.
Rosta valnötterna i en torr het stekpanna tills de fått fin färg. Grovhacka dem.
Stöt saffran i mortel tillsammans med lite flingsalt. Vispa samman yoghurt, dijonsenap, saffran och äggula, smaka av med salt och peppar.
Blanda rotselleri och äpplen med dressingen. Lägg på fat och toppa med valnötter och grovhackad persilja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0