Varm chokladmousse med punschgrädde och hallon
En härligt lyxig efterrätt som kanske kan passa på nyårsafton!
Mousse
75 g mörk choklad
40 g rumstempererat smör
2 äggulor
2 äggvitor
½ dl strösocker
Punschgrädde
1 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
2 cl punsch
Rörörda hallon
1 dl hallon
1 msk strösocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Vispa grädde och blanda med crème fraiche, blanda i punschen. Rör samman hallon och socker.
Dela chokladen i bitar och smält micro eller vattenbad. Vispa i smör och låt det smälta i chokladen. Ta bort chokladen från värmen och rör i äggulorna.
Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Vänd ner chokladblandningen i äggviteskummet.
Smöra och sockra fyra portionsformar. Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Moussen ska vara lite krämig i mitten.
Servera genast med punschgrädde och rårörda hallon.
Mousse
75 g mörk choklad
40 g rumstempererat smör
2 äggulor
2 äggvitor
½ dl strösocker
Punschgrädde
1 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
2 cl punsch
Rörörda hallon
1 dl hallon
1 msk strösocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Vispa grädde och blanda med crème fraiche, blanda i punschen. Rör samman hallon och socker.
Dela chokladen i bitar och smält micro eller vattenbad. Vispa i smör och låt det smälta i chokladen. Ta bort chokladen från värmen och rör i äggulorna.
Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Vänd ner chokladblandningen i äggviteskummet.
Smöra och sockra fyra portionsformar. Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Moussen ska vara lite krämig i mitten.
Servera genast med punschgrädde och rårörda hallon.
Kommentarer
Trackback