Ungersk gulasch
En kryddig gulaschgryta smakar bra kalla höst- och vinterkvällar.
Ingredienser
1 kg kött med ben av bog eller högrev
3 rödlökar
1 msk paprikapulver
smör
1 tsk hela kumminfrön
1 tsk mejram
nymalen svartpeppar
1 tsk salt
1 burk (400 g) hela tomater
2 msk tomatpuré
Gör så här
Be att få benen knäckta i butiken.
Skär loss köttet från benen och skär dem i mindre bitar. Spar benen och låt dem koka med i grytan.
Skiva lök och fräs några minuter i smör i en gryta. Tillsätt kryddor och fräs ytterligare någon minut.
Lägg i köttet och rör om. Häll i tomater, tomatpuré, salt och peppar. Späd med vatten så att det täcker köttet.
Låt koka upp och sjuda på svag värme under lock i ca 45 minuter. Prova om köttet känns mört. Smaka av med mer salt och peppar vid behov.
Servera med gräddfil, kokt potatis och inlagd gurka.
Ingredienser
1 kg kött med ben av bog eller högrev
3 rödlökar
1 msk paprikapulver
smör
1 tsk hela kumminfrön
1 tsk mejram
nymalen svartpeppar
1 tsk salt
1 burk (400 g) hela tomater
2 msk tomatpuré
Gör så här
Be att få benen knäckta i butiken.
Skär loss köttet från benen och skär dem i mindre bitar. Spar benen och låt dem koka med i grytan.
Skiva lök och fräs några minuter i smör i en gryta. Tillsätt kryddor och fräs ytterligare någon minut.
Lägg i köttet och rör om. Häll i tomater, tomatpuré, salt och peppar. Späd med vatten så att det täcker köttet.
Låt koka upp och sjuda på svag värme under lock i ca 45 minuter. Prova om köttet känns mört. Smaka av med mer salt och peppar vid behov.
Servera med gräddfil, kokt potatis och inlagd gurka.
Kommentarer
Trackback