Toscatårta
Här är recept på en gammal goding, Toscatårta. Receptet kommer från ICAs kalender 1998.
Kaka
2 ägg
1 äggula
1½ dl strösocker
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk grädde
Glasyr
75 g smör
3/4 dl strösocker
50 g mandelspån
2 msk grädde
1½ msk vetemjöl
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Vispa ägg och socker poröst.
Smält smör. låt svalna och blanda ner tillsammans med mjöl, bakpulver och grädde
Rör till en jämn smet och häll i en smord, bröad form med löstagbara kanter (26 cm).
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter (den ska inte vara helt klar).
Blanda samma ingredienserna till glasyren och sjud knappt en minut.
Bred glasyren över kakan och grädda ytterligare 15 mjnuter, känn med baksticka om den är torr.
Kaka
2 ägg
1 äggula
1½ dl strösocker
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk grädde
Glasyr
75 g smör
3/4 dl strösocker
50 g mandelspån
2 msk grädde
1½ msk vetemjöl
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Vispa ägg och socker poröst.
Smält smör. låt svalna och blanda ner tillsammans med mjöl, bakpulver och grädde
Rör till en jämn smet och häll i en smord, bröad form med löstagbara kanter (26 cm).
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter (den ska inte vara helt klar).
Blanda samma ingredienserna till glasyren och sjud knappt en minut.
Bred glasyren över kakan och grädda ytterligare 15 mjnuter, känn med baksticka om den är torr.
Kommentarer
Trackback