Smörkringlor
Smörfyllda kringlor som doppas i socker för servering, låter verkligen mums! Recept från Allas.
Degen
50 g jäst
100 g smör
3 dl mjölk
1 1/4 dl strösocker
9-10 dl vetemjöl
Fyllning
100 g smör
1 dl florsocker
1-2 msk vaniljsocker
ägg till pensling
Garnering
smält smör
socker
Gör så här
Smula ner jästen i en bunke.
Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt vätskan bli fingervarm, 37°.
Häll lite av vätskan över jästen och rör tills den har löst sig, tillsätt resten av vätskan.
Tillsätt sockret och mjölet lite i taget, rör under tiden. Arbeta samman till en smidig deg, den ska vara lite lös.
Låt jäsa ca 40 minuter, till dubbel storlek.
Rör samman fyllningen.
Tag upp degen och kavla ut den, ca 65x35 cm. Bred på fyllningen och vik ihop degen i 3 delar.
Skär remsor tvärs över degen, forma till hästskor.
Lägg på bakplåtspapperklädd plåt och och låt jäsa ytterligare 35-40 minuter.
Pensla med ägg och grädda i 250° i knappt 7-8 minuter.
Före servering:pensla med smält smör och doppa i socker.
Degen
50 g jäst
100 g smör
3 dl mjölk
1 1/4 dl strösocker
9-10 dl vetemjöl
Fyllning
100 g smör
1 dl florsocker
1-2 msk vaniljsocker
ägg till pensling
Garnering
smält smör
socker
Gör så här
Smula ner jästen i en bunke.
Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt vätskan bli fingervarm, 37°.
Häll lite av vätskan över jästen och rör tills den har löst sig, tillsätt resten av vätskan.
Tillsätt sockret och mjölet lite i taget, rör under tiden. Arbeta samman till en smidig deg, den ska vara lite lös.
Låt jäsa ca 40 minuter, till dubbel storlek.
Rör samman fyllningen.
Tag upp degen och kavla ut den, ca 65x35 cm. Bred på fyllningen och vik ihop degen i 3 delar.
Skär remsor tvärs över degen, forma till hästskor.
Lägg på bakplåtspapperklädd plåt och och låt jäsa ytterligare 35-40 minuter.
Pensla med ägg och grädda i 250° i knappt 7-8 minuter.
Före servering:pensla med smält smör och doppa i socker.
Kommentarer
Trackback