Sjömansbiff
Sjömansbiff - en riktigt gammal klassiker som håller än idag.
Recept för 4 personer
Ingredienser
500 g nötkött av innanlår eller rostbiff, skuret i tunna skivor
5 medelstora gula lökar
2-3 msk smör
2 tsk salt
nymalen svartpeppar
2-3 dl köttbuljong
15 mederstora potatisar, skalade
2 morötter
1 flaska porter (33 cl)
2 lagerblad
persija
Gör så här
Skala, skiva och stek lök långsamt i smör. Vispa ur pannan med lite vatten och spar skyn.
Banka ut köttet till mycket tunna skivor och bryn i smör. Salta och peppra.
Skär det stekta köttet i breda strimlor. Vispa ur pannan med buljongen och spara.
Skala och skiva potatis och morötter och varva med köttet i en stekgryta, lägg potatis underst och överst. Salta och peppra mellan lagren.
Slå över buljong och porter, lägg i lagerblad. Koka under lock i 200° i ugnen ca 45 minuter, känn med potatissticka om potatisen och morötterna är färdiga.
Strö över hackad persilja.
Recept för 4 personer
Ingredienser
500 g nötkött av innanlår eller rostbiff, skuret i tunna skivor
5 medelstora gula lökar
2-3 msk smör
2 tsk salt
nymalen svartpeppar
2-3 dl köttbuljong
15 mederstora potatisar, skalade
2 morötter
1 flaska porter (33 cl)
2 lagerblad
persija
Gör så här
Skala, skiva och stek lök långsamt i smör. Vispa ur pannan med lite vatten och spar skyn.
Banka ut köttet till mycket tunna skivor och bryn i smör. Salta och peppra.
Skär det stekta köttet i breda strimlor. Vispa ur pannan med buljongen och spara.
Skala och skiva potatis och morötter och varva med köttet i en stekgryta, lägg potatis underst och överst. Salta och peppra mellan lagren.
Slå över buljong och porter, lägg i lagerblad. Koka under lock i 200° i ugnen ca 45 minuter, känn med potatissticka om potatisen och morötterna är färdiga.
Strö över hackad persilja.
Kommentarer
Postat av: Sarah Giercksky
Gott :)
Trackback