Paj med soltorkade tomater och ruccola
En jättegod vegetarisk paj som passar utmärkt på en buffet med andra tillbehör. Den är förstås även god att äta som huvudrätt med sallad till
Pajdeg
100 g smör
2 dl mjöl
lite salt
2 msk vatten
Fyllning
150 g soltorkade tomater
150 g ruccolasallad
2-3 vitlöksklyftor
2 ägg
1 dl Kesella
2 dl matlagningsgrädde
1 dl riven ost
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Hacka ihop mjöl och smör och salt.
Tillsätt 2 msk vatten och arbeta ihop degen, tryck ut den i en pajform (ca 24 cm).
Ställ pajdegen kallt i 30 min.
Förgrädda pajskalet i 200° i ca 10 minuter.
Förbered under tiden fyllningen:
Hacka ruccolasallad och de soltorkade tomaterna grovt.
Skala och hacka vitlök, i smör i en stekpanna, tillsätt sallad och tomater.
Lägg i blandningen i pajskalet, strö över ost.
Vispa ägg, grädde och kesella, salta och peppra, häll äggstanningen i pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Så gott det verkar!