Mazarintårta

Detta recept på mazarintårta kommer från ICAs kalender 1998.

Mördeg
75 g smör
1 dl florsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
½dl mald mandel

Fyllning
1½ dl mandel
75 g smör
1 dl strösocker
2 ägg
1 msk vetemjöl

Glasyr
2 dl florsocker
2 msk vatten

Gör så här
Blanda samman ingredienserna till mördegen och ställ den kallt en stund.
Kavla ut degen och klä en rund form med löstagbara kanter (ca 27 cm).
Sätt ugnen på 175°.
Skålla, skala och mal mandeln.
Rör smör och socker smidigt, tillsätt äggen ett åt gången, vänd ner mandeln och mjölet.
Häll smeten i formen och och grädda i 25 minuter.
Ta ut kakan och låt den svalna.
Blanda florsocker och vatten, rör till jämn glasyr och bred över kakan.



Jag har placerat min blogg i  bloggkartan.se    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0