Mandeltårta
Mandeltårta är en av mina mina favoritbakverk, speciellt om den är hembakt, mums!
Ingredienser
125 g skållad mandel
100 g strösocker
4 äggvitor
Smörkräm
4 äggulor
1 dl grädde
125 g strösocker
125 g smör
Garnering
½ dl rostad flagad mandel
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Mal mandeln, blanda med socker. Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd ner i mandelblandningen.
Forma två lika stora bottnar (ca 26 cm) på en plåt med smörat bakplåtspapper. Grädda bottnarna var för sig i 15-20 minuter. Dra bort pappret från bottnarna, låt dem svalna på galler.
Blanda alla ingredienser utom smöret till smörkrämen i en kastrull. Värm på svag värme under omrörning tills de första kokbubblorna visar sig. Ta av kastrullen från värmen och klicka i smöret i omgångar. Låt svalna.
Bred smörkräm på ena bottnen, lägg på den andra och bred på resten av smörkrämet på kakan.
Rosta mandeln i het stekpanna och strö över.
Ingredienser
125 g skållad mandel
100 g strösocker
4 äggvitor
Smörkräm
4 äggulor
1 dl grädde
125 g strösocker
125 g smör
Garnering
½ dl rostad flagad mandel
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Mal mandeln, blanda med socker. Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd ner i mandelblandningen.
Forma två lika stora bottnar (ca 26 cm) på en plåt med smörat bakplåtspapper. Grädda bottnarna var för sig i 15-20 minuter. Dra bort pappret från bottnarna, låt dem svalna på galler.
Blanda alla ingredienser utom smöret till smörkrämen i en kastrull. Värm på svag värme under omrörning tills de första kokbubblorna visar sig. Ta av kastrullen från värmen och klicka i smöret i omgångar. Låt svalna.
Bred smörkräm på ena bottnen, lägg på den andra och bred på resten av smörkrämet på kakan.
Rosta mandeln i het stekpanna och strö över.
Kommentarer
Trackback