Mandelsnitt med choklad och julmarknad i Sigtuna

Lättgjorda godbitar av mandelmassa glacerade med choklad.

Ingredienser
300 g mandelmassa
100 g smör
3 ägg
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Garnering
100 g mör blockchoklad
skållad mandel

Gör så här
Riv mandelmassa fint. Banda med smör och rör pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och till sist mjöl blandat med bakpulver.
Bred ut smeten i bakplåtspappersklädd långpanna (20X30 cm). 
Grädda i 200° i 8-10 minuter.
Smält blockchokladen i micro eller över vattenbad. Bred chokladen över kakan, garnera med hackade eller hela mandlar.

Skär kakan i bitar innan chokladen hunnit smälta helt.


Igår var vi på julmarknad i Sigtuna. Det var alldeles fullproppat med folk så vi hittade ingenstans att fika, Vi hade förstås tänkt oss en mysig fikastund hos Tant Brun, men där ringlade sig kön lång utanför den gamla 1600-tals stugan. Vi fick nöja oss med en korv på torget och en bild av tant Brun.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0