Mandelmusslor
En riktig julklassiker; mandelmusslor. Serveras med sylt och grädde. Ät och njut!
20 musslor
Ingredienser
50 g sötmandel
100 g rumsvarmt smör
½ dl strösocker
1 ägg
1 3/4 dl vetemjöl
Gör så här
Skålla, skala och mal mandel.
Rör smör och socker poröst. Blanda ner ägg och mandel. Tillsätt mjöl och arbeta snabbt ihop till en deg. Ställ kallt.
Sätt ugnen på 200°. Forma degen till en rulle på mjölat bakbord, dela i 20 delar. Tryck ut degen i smorda metallformar.
Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Stjälp upp kakorna och låt svalna.
Servera med sylt och vispad grädde.
20 musslor
Ingredienser
50 g sötmandel
100 g rumsvarmt smör
½ dl strösocker
1 ägg
1 3/4 dl vetemjöl
Gör så här
Skålla, skala och mal mandel.
Rör smör och socker poröst. Blanda ner ägg och mandel. Tillsätt mjöl och arbeta snabbt ihop till en deg. Ställ kallt.
Sätt ugnen på 200°. Forma degen till en rulle på mjölat bakbord, dela i 20 delar. Tryck ut degen i smorda metallformar.
Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Stjälp upp kakorna och låt svalna.
Servera med sylt och vispad grädde.
Kommentarer
Trackback