Löktortini

Läckra små pajer som passar utmärkt på buffetbordet och utflyktten eller som förrätt med skinka som tillbehör.

Ingredienser

2 gula lökar
2 msk rapsolja
250 g kesella kvarg
1 ägg
1 msk mannagryn
1 dl riven parmesanost
½ dl rostade pinjenötter
1 msk finklippt gräslök
½ tsk salt
nymalen svartpeppar
6 muffinsformar av papper+ muffinsplåt

Tillbehör
skivad rökt skinka
sallad

Gör så här
Skala och hacka lök.
Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs löken tills den är mjuk, ca 5-8 minuter.
Sätt ugnen på 200°.
Blanda kvarg, ägg och mannagryn i en skål. Tillsätt det mesta av löken, spara lite till garnering.
Rör i parmesanost, pinjenötter och gräslök, smaka av med salt och peppar.
Ställ muffinsformarna i i plåten och fördela smeten i dem.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Garnera med resten av löken. Skär loss tortinin med kniv och lyft dem ur formarna med en sked.

Servera med rökt skinka och sallad.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0