Lisas morotskaka
Den absolut godaste morotskaka jag har smakat.
Ugn: 175°
Bakform: mindre långpanna
Ingredienser
4 ägg
3 dl socker
150 gram smör
5-6 dl rivna morötter (allt från 3 stora till 5 mindre)
2 tsk bakpulver
240 gram eller 4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
Gör så här
Smält smör. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Tillsätt smör. Riv morötterna fint och rör ner dem. Blanda torra ingredienser noga och vänd ner i smeten. Häll smeten i en mindre långpanna och grädda mitt i ugn i cirka 35 minuter - pröva med sticka - kakan ska precis vara torr.
Tips
Vill du ha en saftigare kaka? Rör då istället 200 gram smör och socker smidigt. Tillsätt därefter ägg, morötter och de torra ingredienserna. Grädda kakan på samma sätt.
Glasyr:
200 gram philadelphiaost
80 gram smör
3-3 ½ dl florsocker
eventuellt kanel
Låt smöret och osten bli rumsvarma - det blir lättare att röra ihop. Mosa smör och ost med gaffel och rör tills blandningen är klumpfri. Tillsätt florsocker och smaka av allteftersom. Lite kanel i krämen gör lika gott!
Låt kakan kallna innan du har på glasyren - annars kan den smälta. Ställ in i kylen tills glasyren stelnat.
För flera smaskiga recept besök Lilla Café Eko.
Ugn: 175°
Bakform: mindre långpanna
Ingredienser
4 ägg
3 dl socker
150 gram smör
5-6 dl rivna morötter (allt från 3 stora till 5 mindre)
2 tsk bakpulver
240 gram eller 4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
Gör så här
Smält smör. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Tillsätt smör. Riv morötterna fint och rör ner dem. Blanda torra ingredienser noga och vänd ner i smeten. Häll smeten i en mindre långpanna och grädda mitt i ugn i cirka 35 minuter - pröva med sticka - kakan ska precis vara torr.
Tips
Vill du ha en saftigare kaka? Rör då istället 200 gram smör och socker smidigt. Tillsätt därefter ägg, morötter och de torra ingredienserna. Grädda kakan på samma sätt.
Glasyr:
200 gram philadelphiaost
80 gram smör
3-3 ½ dl florsocker
eventuellt kanel
Låt smöret och osten bli rumsvarma - det blir lättare att röra ihop. Mosa smör och ost med gaffel och rör tills blandningen är klumpfri. Tillsätt florsocker och smaka av allteftersom. Lite kanel i krämen gör lika gott!
Låt kakan kallna innan du har på glasyren - annars kan den smälta. Ställ in i kylen tills glasyren stelnat.
För flera smaskiga recept besök Lilla Café Eko.
Kommentarer
Postat av: Angelica
Usch det är ju farligt att gå in och kolla på sådana här sidor.. Blir sugen på allt möjligt GOTT :)
Postat av: Britt
Men där är väl ok så här i december?
Trackback