Krackelerade chokladkakor

Har inte provat dessa kakor än men de låter fantastikt goda!

Ingredienser
5 dl vetemjöl
8 msk kakao
2½ tsk bakpulver
4 + 2 dl florsocker
½ tsk salt
100 g hackad mörk choklad
3½ msk smör
3½ dl brun farin
6 msk ljus sirap
1 msk vaniljsocker
5 äggvitor

Gör så här
Sikta mjöl, kakao, bakpulver och 4d l florsocker i en skål, tillsätt salt.
Smält chokladen tillsammans med smör i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Tag av värmen och låt svalna.
Rör i brun farin, sirap och vaniljsocker. Vispa ner äggvitorna och rör till slät smet. Blanda med de torra ingredienserna och rör tills allt är väl blandat. Täck över degen och ställ i frysen tills massan är tjock nog att forma bollar (ca 2 timmar).
Sätt ugnen på 180°.
Häll 2 dl florsocker på en flat tallrik. Pudra händerna med florsockret och rulla ut deg till 2½ cm små bollar. Doppar varje boll i florsocker, lägg dem bakplåtspappersläadd plåt med lite mellanrum.
Grädda i nedre delen av ugnen 8-10 minuter. Låt kakorn ligga en stund innan de flyttas från plåten. Sikta florsocker över kakorna innan servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0