Köttfärspaj med fetaost
Paj är perfekt för på buffén eller utflykten. Här en matig variant med köttfärs och ris och smak av fetaost.
Recept för 4 personer
Pajdeg
150 g smör
3½ dl vetemjöl
2-3 msk vatten
lite salt
Fyllning
300 g köttfärs
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
smör till stekning
2 dl kokt ris
1 msk vetemjöl
1 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
1 tsk oregano
salt och peppar
1 ägg till pensling
1-2 tomater, skivade
50 g fetaost, riven
Arbeta samman pajdegen och låt vila kallt i ca 30 minuter.
Fräs köttfärs, lök och vitlök i en stekpanna. Rör ner ris, strö över mjöl och smulad buljongtärning. Häll på vatten, koka några minuter och smaka av med kryddor.
Klä en pajform (22-23 cm) med 3/4 av degen, lägg i fyllllningen och lägg resten av degen i en snodd runt kanten, pensla med ägg.
Grädda i mitten av ugnen i 225° i ca 20 minuter. Lägg på tomatskivorna, strö över riven fertaost och grädda yttelrigare 10 minuter.
Recept för 4 personer
Pajdeg
150 g smör
3½ dl vetemjöl
2-3 msk vatten
lite salt
Fyllning
300 g köttfärs
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
smör till stekning
2 dl kokt ris
1 msk vetemjöl
1 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
1 tsk oregano
salt och peppar
1 ägg till pensling
1-2 tomater, skivade
50 g fetaost, riven
Arbeta samman pajdegen och låt vila kallt i ca 30 minuter.
Fräs köttfärs, lök och vitlök i en stekpanna. Rör ner ris, strö över mjöl och smulad buljongtärning. Häll på vatten, koka några minuter och smaka av med kryddor.
Klä en pajform (22-23 cm) med 3/4 av degen, lägg i fyllllningen och lägg resten av degen i en snodd runt kanten, pensla med ägg.
Grädda i mitten av ugnen i 225° i ca 20 minuter. Lägg på tomatskivorna, strö över riven fertaost och grädda yttelrigare 10 minuter.
Kommentarer
Trackback