Kotletter med krämig savoykål

Recept för 4 personer

Ingredienser
4 fläskkotletter
smör till stekning
600 g fast potatis, tunt skivad
2 halverade krossade vitlöksklyftor
2 dl köttbuljong
1 skalat och tärnat äpple
2 tsk mejram

Savoykål
½ savoykålshuvud i bitar
2 dl créme fraiche
1 finhackad schalottenlök

Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Bryn kotletterna i smör i stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem i ugnssäker form.
Fördela potatisskivorna över kotletterna, lägg en krossad vitlöksklyfta och en klick smör på varje kotlett. 
Tillsätt buljong, äpple och mejram. Låt sjuda i ugnen i 25 minuter.
Koka savoykålen mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av. Värm kålen med crème fraiche och lök. Smaksätt med salt och peppar.

Servera kotletterna med savoykålen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0