Julcheesecake

Hittade detta recept på cheesecake med saffransfyllning hos Coop. Låter som ett trevligt alternativ till efterrätt nu i juletider.

Ingredienser
100 g  smör
180 g digestivekex (ca 12 st)
1 tsk malen kanel


Fyllning:
1 pkt saffran
500 g Kesella gourmet
½ dl strösocker
4 ägg

Gör så här

Smält smör. Krossa kexen fint. Blanda dem med kanel och smör. Tryck ut degen i formens botten och en bit upp på kanten. Ställ formen kallt så att degen stelnar.

Värm ugnen till 200°.

Stöt saffranet med lite socker. Blanda kesella, socker och saffran. Rör i ett ägg i taget. Häll fyllningen i degskalet.

Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.


Servera cheesecaken avsvalnad med bär.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0