Jag fick en ask hemgjord choklad..
Jag fick en fantastisk ask med den mest underbara hemgjorda choklad av min dotter i julklapp. Hon hade spenderat en hel dag åt att skapa dessa små underverk som hon sedan la i en söt liten röd ask med vita prickar med texten "Godsaker" på.
Här är några av recepten. Resten kommer inom kort att finnas på "Lilla Café Eko".
Ingredienser:
80 gram glukos
100 gram mörk doppmassa (blockchoklad med vegetabiliskt fett)
Garnering:
choklad att doppa i
Gör så här:
Finhacka doppmassan. Värm glukosen till cirka 60° i kastrull. Tillsätt doppmassan och rör samman. Häll ut på bakplåtspapper, så att smeten blir cirka 1 cm tjock. Kyl smeten tills den stelnat.
Skär i fyrkanter eller tryck ut små hjärtformar och doppa i smält choklad.
Ingredienser:
50 gram sötmandel
50 gram florsocker
1-2 msk flytande honung
Garnering:
Mörk eller ljus choklad att doppa i
Gör så här:
Skålla mandeln och skala den. Finhacka eller kör i mandelkvarn. Tillsätt socker och houng, lite i taget. Knåda samman till en jämn massa och rulla kulor.
Låt torka över natten i rumstemperatur, detta för att de annars kommer att spricka. Doppa därefter kulorna i smält choklad.
Förvaring:
Rumstemperatur
Tack för en underbar julklapp Lisa!
Här är några av recepten. Resten kommer inom kort att finnas på "Lilla Café Eko".
Chokladkola
cirka 10 styckenIngredienser:
80 gram glukos
100 gram mörk doppmassa (blockchoklad med vegetabiliskt fett)
Garnering:
choklad att doppa i
Gör så här:
Finhacka doppmassan. Värm glukosen till cirka 60° i kastrull. Tillsätt doppmassan och rör samman. Häll ut på bakplåtspapper, så att smeten blir cirka 1 cm tjock. Kyl smeten tills den stelnat.
Skär i fyrkanter eller tryck ut små hjärtformar och doppa i smält choklad.
Mandelpralin
Ingredienser:
50 gram sötmandel
50 gram florsocker
1-2 msk flytande honung
Garnering:
Mörk eller ljus choklad att doppa i
Gör så här:
Skålla mandeln och skala den. Finhacka eller kör i mandelkvarn. Tillsätt socker och houng, lite i taget. Knåda samman till en jämn massa och rulla kulor.
Låt torka över natten i rumstemperatur, detta för att de annars kommer att spricka. Doppa därefter kulorna i smält choklad.
Förvaring:
Rumstemperatur
Tack för en underbar julklapp Lisa!
Kommentarer
Trackback