Italiensk ostkaka

Receptet kommer från Tasteline. Det låter gott och kommer att provas inom kort.

Ingredienser
150 g smör
300 g mandelmassa
6 ägg
250 g ricottaost
1 citron
1 bittermandel
1/2 dl vetemjöl
1/4 dl mandelspån
florsocker till garnering

Gör så här
Sätt ugnen på 175 °
Tvätta citronen och riv skalet.
Vispa smör och mandelmassa krämigt. Knäck äggen i en kopp och tillsätt ett ägg i taget under vispning.
Rör i Ricottaost, citonskal och riven bittermandel.
Rör till sist i mjölet för hand.
Smörj och bröa en 24 diameters kakform med löstagbar botten.

Häll i smeten och grädda kakan i cirka 30 minuter. Prova med en baksticka om kakan är torr.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0