Gratinerad fiskfilé med bladspenat
Såhär några dagar inan jul kan det kanske passa med en fiskrätt, sedan blir det ju julmat för hela slanten. Här är recept på en enkel fiskrätt som tillagas i ugnen.
Recept för 4 personer
Ingredienser
600 g vit fisk
salt och peppar
smör till formen
2 skivor formbröd
1 knippa dill, gropvklippt
1 vitlöksklyfta
2 dl riven västerbotten ost
50 g smält smör
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Blanda bröd, dill och vitlök och finfördela i matberedare eller med mixer. Tillsätt osten och smöret. Fördela brödmassan över fisken.
Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Bladspenat
Stek färsk bladspenat hastigt i smör med lite rödlök. Krydda med salt, peppar och lite riven muskotnöt.
Servera fisken med spenaten och kokt potatis, dill och citronklyftor.
Kommentarer
Trackback