Gräddstuvad grönkål
Stuvad grönkål är jättegott till julkskinkan eller revbensspjällen. Recept från Coop.
Ingredienser
1 kg grönkålsstånd eller 1 paket fryst hackad grönkål (á 400 g)
2-3 dl grönsaksbuljong (om man väljer färsk grönkål)
2 msk smör
1 dl grädde eller crème fraiche
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Repa bladen från stjälkarna på den färska grönkålen, skölj och låt dem koka dem i grönsaksbuljongen ca 15 minuter.
Ta upp kålen, låt den rinna av och hacka den grovt.
Eller tina den frysta kålen i fettet i en gryta.
Fräs kålen i smör under omrörning.
Tillsätt grädde eller crème fraiche och sjud kålen 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar.
.
Kommentarer
Trackback