Chokladdoppade bondkakor

Bondkakor med smak av smör och choklad, en perfekt blandning. Recept från Året Runt.

Ca 50 kakor

Ingredienser
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk sirap
2½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
! dl hackad mandel
200 g mörk choklad

Gör så här
Rör smör, socker och sirap poröst.
Blanda mjöl, bikarbonat och mandel i en bunke.
Blanda ner i smeten och arbeta ihop till en deg.
Forma till en rulle, vira in i plastfolie och låt vila kallt en stund.
Sätt ugnen på 200°.
Skär rullen i ½ cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapperklädd plåt.
Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter,  låt kakorna svalna på plåten.
Smält choklad i mikro eller över vattenbad.
Doppa halva kanten i chokladen, lägg på bakplåtspapper och låt stelna i kyeln.
Förvara svalt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0