Chokladdoppade bondkakor
Bondkakor med smak av smör och choklad, en perfekt blandning. Recept från Året Runt.
Ca 50 kakor
Ingredienser
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk sirap
2½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
! dl hackad mandel
200 g mörk choklad
Gör så här
Rör smör, socker och sirap poröst.
Blanda mjöl, bikarbonat och mandel i en bunke.
Blanda ner i smeten och arbeta ihop till en deg.
Forma till en rulle, vira in i plastfolie och låt vila kallt en stund.
Sätt ugnen på 200°.
Skär rullen i ½ cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapperklädd plåt.
Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter, låt kakorna svalna på plåten.
Smält choklad i mikro eller över vattenbad.
Doppa halva kanten i chokladen, lägg på bakplåtspapper och låt stelna i kyeln.
Förvara svalt.
Ca 50 kakor
Ingredienser
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk sirap
2½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
! dl hackad mandel
200 g mörk choklad
Gör så här
Rör smör, socker och sirap poröst.
Blanda mjöl, bikarbonat och mandel i en bunke.
Blanda ner i smeten och arbeta ihop till en deg.
Forma till en rulle, vira in i plastfolie och låt vila kallt en stund.
Sätt ugnen på 200°.
Skär rullen i ½ cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapperklädd plåt.
Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter, låt kakorna svalna på plåten.
Smält choklad i mikro eller över vattenbad.
Doppa halva kanten i chokladen, lägg på bakplåtspapper och låt stelna i kyeln.
Förvara svalt.
Kommentarer
Trackback