Torsk med citron

Ingredienser

Torsken

600 gram torsk
1 persilja
2 citroner
havssalt
svartpeppar

Tzatsiki
2 dl matyoghurt
2 vitlöksklyftor
½ gurka
1 kruka persilja
1 tsk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger

Gör så här
Torsken
Sätt ugnen på 200. Skär torsken i portionsbitar, lägg varje bit i ett foliepaket. Ringla över olivolja, salta och peppra, strö över hackad persilja. Skiva en citron tunt och fördela över fiskbitarna. Lägg paketen i en ugnsform. Skiva den andra citronen och lägg bitarna runt fisken. Stek i ugn tills fisken är helt vit och citronskivorna knapriga.

Tzatsiki

Blanda matyoghurt med olivolja och vinäger, pressa ner vitlöksklyftor. Hacka gurkan och persilja. Blanda med yoghurten.

Servera fisken med tzasiki, ugnsrostade grönsaker och broccoli.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0