Lax med vitlök, ingefära och rosmarin

Härlig laxrätt med ett mycket gott och kryddigt täcke som tillagas till i ugn. Receptet hittades hos recept.nu.

Ingredienser
600 g laxfilé
4 cm färsk ingefära
3 vitlöksklyftor
1 msk finhackad färsk rosmarin
3 msk olivolja
nymalen svartpeppar
salt

Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Finriv ingefära och vitlök. Blanda med rosmarin och olivolja. Gnid in laxbitarna med blandningen och salta och peppra. Lägg laxbitarna med skinnsidan nedåt i en smord ugnsfast form. Baka laxen i ugnen i ca 12 minuter eller tills den är färdig.

Servera med grönsaker och ris eller potatis.


Lax i ugn

God och mycket lättlagad laxrätt som tillagas i ugn. Recept från Tasteline.

Ingredienser för 4 personer
Ca 500 g laxfilé (t.ex laxfilé i portionsbitar) 
3-4 dl turkisk youghurt
3-4 msk majonnäs
Dill
Salt och nymalen svartpeppar
Riven Västerbottenost

Gör så här
Lägg laxen i smord ugnsfast form.
Salta, peppra och strö över hackad dill.
Rör samman youghurt och majonnäs och bred över laxen.
Strö över ost.
Tillaga i ugn i 200 till laxen är klar (ca 20-25 minuter)

Servera med ugnsrostade rotfrukter och potatis.


Tzatsiki

Ingredienser
2 dl matyoghurt
2 vitlöksklyftor
½ gurka
1 kruka persilja
1 tsk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger

Gör så här 
Blanda matyoghurt med olivolja och vinäger, pressa ner vitlöksklyftor. Hacka gurkan och persilja. Blanda med yoghurten.


Torsk med citron

Ingredienser

Torsken

600 gram torsk
1 persilja
2 citroner
havssalt
svartpeppar

Tzatsiki
2 dl matyoghurt
2 vitlöksklyftor
½ gurka
1 kruka persilja
1 tsk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger

Gör så här
Torsken
Sätt ugnen på 200. Skär torsken i portionsbitar, lägg varje bit i ett foliepaket. Ringla över olivolja, salta och peppra, strö över hackad persilja. Skiva en citron tunt och fördela över fiskbitarna. Lägg paketen i en ugnsform. Skiva den andra citronen och lägg bitarna runt fisken. Stek i ugn tills fisken är helt vit och citronskivorna knapriga.

Tzatsiki

Blanda matyoghurt med olivolja och vinäger, pressa ner vitlöksklyftor. Hacka gurkan och persilja. Blanda med yoghurten.

Servera fisken med tzasiki, ugnsrostade grönsaker och broccoli.


Brysselkålssallad

Till nyår serverade vi denna goda sallad med brysselkål och coktailtomater. Det är lite pillgöra att strimla brysselkålen, men det är väl värt besväret.

Ingredienser
1 paket brysselkål
400 gram coktailtomater
persilja
ett par vitlöksklyftor
olja
vitvinsvinäger

Gör så här
Skala bort de yttersta lagren på brysselkålen och strimla kålen. Blanda med tomater, hackad persilja och ett par hela vitlöksklyftor. Tillsätt olja och vinäger och låt marinera ett par timmar. Tag ur vitlöken innan servering.


RSS 2.0