Medelhavsjärpar med tomat- och dragonsalsa

Härligt saftiga järpar med parmesanost i smeten. Till detta serveras en tomatsalsa med dragon. Dragon sätter verkligen piff på maten! Recept från DN.

Ingredienser för 4 personer

Järpar
450 g nötfärs
50 g riven parmesanost
1 ägg
1 vitlöksklyfta
2 msk kallt vatten
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk olivolja

Salsa
5 tomater
1 rödlök
½ kruka dragon eller 1 tsk torkad
2 msk rödvinsvinäger
2 krm flingsalt
1 krm nymald svartpeppar

Gör så här:

Järpar

Blanda färs, ost, ägg, pressad vitlök, vatten, salt och peppar. Forma  färsen till 8 järpar. Stek dem runtom i olja i en stekpanna ca 6 min.

Salsa
Skär tomaterna i små tärningar. Skala och hacka löken. Plocka dragonbladen. Blanda tomater, lök och dragon med vinäger, salt och peppar.  

Servera järparna med tomat- och dragonsalsa, en klick crème fraiche och ugnsrostade potatisklyftor.



Kommentarer
Postat av: Nena

Enkelt och gott att laga till kvallsmat:)

2011-06-28 @ 13:59:49
URL: http://paradiserecipe.com/?lang=se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0