Lax med ingefära och vitlök

Ikväll blev det lax till middag. Den här rätten är väl beprövad här hemma och mycket uppskattad därtill. Att det dessutom går snabbt och smärtfritt att sno ihop den till middag är bara positivt.

Ingredienser, 4 portioner
600 g lax
6 salladslökar
3-4 vitlöksklyftor
4 cm färsk riven ingefära
2 msk socker
2 msk ättika
4 msk soja
lite rapsolja

Gör så här
Skär laxen i tärningar. Häll olja i en wok eller stekpanna,  stek laxen tills den fått färg, ta upp den ur pannan. Hetta upp lite olja i pannan, tillsätt salt, socker, ättika, soja, salladslök, ingefära och vitlök och koka ihop till en sås. Tillsätt laxbitarna. Servera med ris eller pasta och bondsallad.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0