Kyckling med soltorkade tomater och sambal oelek

En egenhändigt komponerad rätt inspirerad av något vi åt på en italiensk restaurang för länge sedan. Sambal oelek bidrar med hetta och utgör en nyckelingrediens. Vi brukar i ärlighetens namn tillsätta mer än en tesked. Ett par gånger har det kanske blivit för starkt, och vi har alla suttit och hostat i takt kring matbordet...

Ingredienser
700 g kycklingfilé
150 g soltorkade tomater
4 vitlöktsklyftor
1 purjolök
knappt 1 tsk sambal oelek
ca 100 g bladpsenat
olivolja
salt och nymalen svartpeppar

Gör så här
Putsa och strimla kycklingen. Bryn i olja i stekpanna. Lägg upp kycklingen på ett fat. Hacka vitlök, skiva purjolök och soltorkade tomater. Fräs lök och tomater en kort stund i olja. Lägg tillbaka kycklingen, tillsätt sambal oelek och låt fräsa tillsammans en stund. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta och sallad.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0