Supergoda brownies

Den här familjen älskar kladdkaka, men även den mest orubblige kladdkakefantasten kan till slut tröttna... Vad passar då inte bättre än en härligt seg och knäckig brownie med daimfyllning och krispig yta? Efter att ha stött på flera recept med hackad daim komponerade vi ihop vår egna variant. Den blir så god!
I receptet används 200 gram mörk choklad och 100 gram ljus choklad, mängden daim väljer du själv! Gräddningstiden kan variera, dels beroende på ugnen och dels beroende på hur kladdig den önskas vara. Bäst är att hålla koll och testa med sticka efter knappt 20 minuter för att vara säker.
 
Ingredienser, 1 sats
170 gram smör
120 gram mörk choklad, 70%, hackad
50 gram mjölkchoklad, hackad
300 gram råsocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 ½ msk kakao
110 gram mjöl
1 krm salt
80 gram mörk choklad, 70%, hackad
50 gram mjölkchoklad, hackad
1 eller 2 hackade dubbeldaim

Gör så här
Klä en ugnsfast form, cirka 20x25 cm, med bakplåtspapper. Smält smör och choklad (120 gram mörk + 50 gram mjölkchoklad). Tillsätt råsocker och vaniljsocker och rör om. Tag av från värmen och tillsätt ett ägg i taget. Blanda kakao, vetemjöl och salt och rör ned i smeten. Rör ned den hackade chokladen, vänd genast ned i ugnsformen. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 20-25 minuter. Låt kallna i kyl.

Servera med vispad grädde eller glass.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0