Kyckling med söt sojasås

Ikväll slängde vi ihop en kycklingwok med rikligt med grönsaker och sötad sojasås. Tilll det rostade vi cashewnötter i ugn, de får så god smak om man torrostar dem!

Ingredienser, 3 portioner
knappt 600 gram kycklingfilé, strimlad
2 stora morötter, skivade
1 röd paprika, grovt hackad
1 grön paprika, grovt hackad
1 gul lök, grovt skuren
1 paket salladslök, skuren
2 vitlöksklyftor, finskurna
1 burk vattenkastanjer i skivor
¾ dl japansk soja
½ dl råsocker
½ dl vatten

Gör så här
Stek kyckling i olja tills den är genomstekt och fått fin färg. Lägg upp på ett fat. Om det blir torrt i stekpannan kan man tillsätta 1-2 msk vatten, istället för mer olja. Woka morötter, paprika och gul lök i omgångar så att de behåller sin krispighet. Lägg åt sidan. Koka upp soja, vatten och socker i pannan. Rör ner kyckling och grönsaker tillsammans med vattenkastanjer. Låt koka någon minut. Tillsätt salladslök och cashewnötter. Tag av från värmen. Servera med ris.





Avnjutes bäst med pinnar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0