Kyckling med söt sojasås
Ikväll slängde vi ihop en kycklingwok med rikligt med grönsaker och sötad sojasås. Tilll det rostade vi cashewnötter i ugn, de får så god smak om man torrostar dem!
Ingredienser, 3 portioner
knappt 600 gram kycklingfilé, strimlad
2 stora morötter, skivade
1 röd paprika, grovt hackad
1 grön paprika, grovt hackad
1 gul lök, grovt skuren
1 paket salladslök, skuren
2 vitlöksklyftor, finskurna
1 burk vattenkastanjer i skivor
¾ dl japansk soja
½ dl råsocker
½ dl vatten
Gör så här
Stek kyckling i olja tills den är genomstekt och fått fin färg. Lägg upp på ett fat. Om det blir torrt i stekpannan kan man tillsätta 1-2 msk vatten, istället för mer olja. Woka morötter, paprika och gul lök i omgångar så att de behåller sin krispighet. Lägg åt sidan. Koka upp soja, vatten och socker i pannan. Rör ner kyckling och grönsaker tillsammans med vattenkastanjer. Låt koka någon minut. Tillsätt salladslök och cashewnötter. Tag av från värmen. Servera med ris.
Avnjutes bäst med pinnar.