Bouillabaisse

En jättegod bouillabaisse som passar lika bra en ljummen sommarkväll (eftersom den är såväl lattlagad som lättsmält) som en kall höstkväll då den värmer skönt i magen.

Ingredienser, 4 personer
3-4 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
2 msk olja
2 krm gurkmeja
2 krm timjan
2 krm paprikapulver
400 gr vit fisk (t.ex. torsk)
250 gr laxfilé
7,5 dl fiskbuljong
400 gr krossade tomater
2-3 lagerblad
1 kruka persilja

Gör så här
Hacka och fräs lök och vitlök i olja i en kastrull i några minuter. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare någon minut. Skär fisken och laxen i bitar och lägg i kastrullen. Häll på buljong och krossade tomater. Lägg i hälften av persiljan och lagerblad. Låt koka på svag värme under lock tills fisken är genomkokt, ca 10 minuter.

Strö över resten av persiljan och servera med aioli.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0