Lax med teryaki och sambal oelek

Läcker laxrätt som passar bra till helgmiddagen med färsk pasta och sockerärtor.

Recept för 4 personer

Ingredienser
600 g lax
1 dl teryakisås
3-4 msk olivolja
2 tsk sambal oelek
1 msk soya
salt

Gör så här
Skär laxen i tärningar, ca 1,5 cm
Blanda teryakisås, olja, soya, sambal oelek och salt, häll över laxbitarna och låt marinera 15 minuter
Hetta upp lite olja i wok eller stekpanna. lägg i laxen och stek tills den är klar

Servera med pasta eller ris och sockerärtor. Ställ fram teryakisåsen på bordet om man vill fylla på.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0