Mustig köttfärssås

Spagetti bolognese - en alltid lika god klassiker. Här är recept på en extra mustig köttfässås, hemligheten är att tillsätta köttbuljong eller köttfond samt rikligt med tomatpuré.

Recept för 4 personer

Ingredienser
700-800 g köttfärs
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning eller 3 msk köttfond
1 förpackning (370 g) krossade tomater
3-4 msk tomatpuré
1 msk hackad färsk oregano
salt
nymald svartpeppar

Gör så här
Bryn köttfärs i stekpanna, finfödela under tiden färsen.. Finhacka löken och låt den bryna med. Pressa i vitlök.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och buljong eller fond, låt koka i 5 minuter.
Tillsätt hackad oregano, låt koka ytterligare någon minut.
Smaka av med salt och peppar.

Serveras med  pasta  (gärna fullkorn) samt en tomat- och löksallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0