Räk laksa

Receptet kommer från Elle Mat&Vin

Ingredienser
7 dl hönsbuljong
4 dl kokosmjölk
50 g färsk ingefära, skalad och skuren i småbitar
2 röda chili, urkärnade och strimlade
4 citrongrässtjälkar, skurna i sneda bitar
eventuellt 6 limeblad
2 msk limesaft
2 msk fisksås
1 msk strösocker
100 g risnudlar (t.ex. Blue Dragon)
300 g skalade räkor
2 handfull böngroddar
½ gurka

Gör så här
Koka upp buljong och kokosmjölk i en kastrull. Tillsätt ingefära, chili, citrongräs och eventuellt limeblad. Sjud utan lock i cirka 10 minuter. Smaka av med limesaft, fisksås och strösocker. Sila soppan.
Koka risnudlar separat. Tillsätt räkorna i buljongen och hetta upp. Rör i böngroddar. Häll upp nudlar i 4 skålar och häll över buljongen. Toppa med gurkstavar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0